Художественото  не спира да се развива и да търси нови

...
Художественото  не спира да се развива и да търси нови
Коментари Харесай

Изкуство само от една линия

Художественото  не стопира да се развива и да търси нови форми на проявяване. Напоследък огромна известност набира тъй наречените one line art или изкуство с една линия, в което красиви илюстрации се основават минималистично – единствено с една непрекъсната линия.

Минимализмът е течение в актуалното изкуство и поражда като продължение на модернизма. Набира скорост през 50-те години на предишния век, само че има своите представители и в актуалните арт среди. През последните години концепцията за минимализма навлезе интензивно в всекидневието ни и се демонстрира освен в приложното изкуство, само че и в интериорните решения и самостоятелния жанр на хората, та даже и в начина им на живот.

Основната концепция на течението може да се изясни с емблематичната фраза на немския проектант Лудвиг Мис ван дер Рое – „ По-малкото е повече “. Вдъхновени от тази максима, модерни художници основават красиви, без да употребяват цветове, а вместо това опитват с една-единствена линия. Модерният род ражда красиви произведения, които все по-често се употребяват за щампи на тениски и аксесоари, декоративни пана за дома и татуировки.

Разгледайте някои от най-интересните рисунки от една линия в галерията ни.

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР